10 Tips om je vakantie ontspannen te beginnen

De vakantie staat voor de deur. Volgende week stappen de eersten al op het vliegtuig naar warmere oorden. Helaas betekent dat voor velen nog een hele waslijst aan zaken die weggewerkt moet worden voordat je kunt gaan genieten van je vakantie.

In dit blog help ik je met 10 tips om zo ontspannen mogelijk aan je vakantie te kunnen beginnen. Tevens is het een checklist om te kijken of je alles voor je medewerker hebt geregeld, zodat je ook met een gerust hart je bedrijf even achter je kunt laten.

1. Verhoging wettelijk minimumloon

Per 1 juli wordt het wettelijk minimumloon verhoogd. Heb jij medewerkers in dienst die het wettelijk minimumloon ontvangen, dan moet dit per 1 juli dus worden aangepast. Het nieuwe bruto maand loon voor medewerkers van 22 jaar en ouder wordt: € 1.635,60.

2. Verhoging CAO

In veel CAO’s vindt met ingang van 01 juli een CAO verhoging plaats. Betaal jij medewerkers een salaris conform CAO, dan kan het dus zijn dat dit moet worden aangepast per 01 juli. In jouw CAO kun je vinden of en hoe groot de verhoging is.

3. Aanmelden voor opleidingen

Veel medewerker hebben in de loop van het jaar (al dan niet via het beoordelingsgesprek) aangegeven dat ze graag een opleiding willen starten of jij als werkgever wil graag dat je medewerker een opleiding gaat volgen. De meeste opleidingen starten begin september. Officieel kun je leerlingen aanmelden tot 01 oktober. Maar wil je voorkomen dat je medewerker niet meer deel kan nemen (vanwege volle klassen), zorg er dan voor dat je jouw medewerker nog voor 01 juli aanmeldt. Veel scholen zijn namelijk vanaf begin juli niet meer bereikbaar en nemen de aanmelding dan niet meer op tijd in behandeling.

4. Subsidie praktijkleren aanvragen

Voor medewerkers die scholing volgen kun je de Subsidie Praktijkleren ontvangen. Deze kan wel oplopen tot € 2700,00 per leerling. Het aanvragen van deze subsidie kan altijd maar gedurende een beperkte periode in het jaar en als het subsidiepotje leeg is, heb je pech. Het aanvragen van de subsidie kan nog tot 15 september.

5. Verlofaanvragen medewerkers bijwerken

Ook je medewerkers hebben in deze periode allemaal hun vakantie. Ze hebben verlof aangevraagd voor een aantal weken. Dat betekent dat de aanvragen moeten worden goed gekeurd en dat de saldi weer moeten worden bijgewerkt. Dit geldt ook voor medewerkers die arbeidsongeschikt zijn en op vakantie willen.

Denk nog even aan de rechten en plichten voor het verlof. Een medewerker moet minimaal twee weken aaneengesloten vakantie hebben. De wettelijke vakantiedagen vervallen na anderhalf jaar, eventuele ADV-dagen vervallen aan het einde van het jaar. De bovenwettelijke vakantiedagen (vaak bij CAO geregeld) vervallen pas na 5 jaar. Het is dus belangrijk om de dagen in de juiste volgorde af te schrijven.

En dan is het bijna tijd om de deur achter je dicht te trekken en te gaan genieten van je vakantie. Tenminste, als je niet ziek wordt.

6. Vrijetijdsziekte

Veel mensen worden in de eerste dagen van hun vakantie ziek. Dit wordt de vrijetijdsziekte genoemd en is vaak een vorm van extreme vermoeidheid. Uit onderzoek blijkt dat 3% van de Nederlanders gevoelig is voor lichamelijke klachten na de overgang van het dagelijks bestaan naar een vakantie. Waarschijnlijk is het een adrenalinekwestie.

De beste preventie is minder hard werken, maar ja, we hadden net geconcludeerd dat er nog zo veel moet gebeuren voor de vakantie. Een goed alternatief is om vlak voor de vakantie of aan het begin van het weekend even te gaan sporten. Dit voorkomt namelijk dat je met te veel adrenaline aan je vrije tijd begint en dus ziek wordt.

7. Laat los!

Voel je ook echt vrij van je verplichtingen. Tijdens je vakantie met je smartphone of tablet in je hand sociale media checken, whatsappjes beantwoorden of je mails controleren heeft natuurlijk niets met vakantie te maken. Zet je telefoon uit en laat je tablet thuis. Ook jij kan en mag gemist worden.

8. Neem een notitieboekje mee

Als je afstand neemt van je werk, komen vaak de leukste ideeën en inzichten naar boven. Schrijf ze op zodat je ze niet kunt vergeten. Ze geven vaak weer energie voor na de vakantie.

9. Neem nog een boek mee

De vakantie is ook de tijd bij uitstek om nu eindelijk eens dat boek te lezen dat al zo lang op je leeslijstje staat. En dan bij voorkeur niet op de e-reader, maar ouderwets, op papier. Jezelf even helemaal verliezen in een goed verhaal. Al enkele jaren bestel ik het nieuwste boek van mijn favoriete schrijfster, Karin Slaughter. En die bewaar ik dan (althans dat probeer ik) tot mijn vakantie. Heerlijk even 2 dagen helemaal niets. Ik kan het je aanraden!

10. Blijf de eerste dag na thuiskomst onder de radar.

Niet direct thuis die laptop weer aanzetten of naar de zaak rijden. Geniet nog even lekker na van de vakantie en geniet van het thuis komen.

En vooral genieten, genieten, genieten!

Als je je lijstjes hebt afgewerkt, je zaken goed hebt overgedragen en alles in orde is, is het tijd om het beste uit je vakantie te halen. Probeer maximaal te genieten en ga dingen doen die je leuk vindt. Zorg dat je lichaam en geest helemaal kunnen ontspannen zodat je helemaal opgeladen een nieuwe periode tegemoet kunt gaan.

Fijne vakantie!