Trubkin HRM Coaching & Advies

Zet jij jouw talenten of de talenten van jouw medewerkers eigenlijk wel optimaal in? Ken jij de talenten van jouw medewerker? 

Heb jij het idee dat je meer met je medewerkers en organisatie kan bereiken dan je tot nu toe deed? Dan ben je hier goed! 

Je bent op zoek naar meer structuur, strategie en focus in HRM en wilt geïnspireerd en gemotiveerd worden om stappen te zetten. Je wilt een organisatie die soepel loopt. Waar medewerkers doen wat ze moeten doen en doen waar ze goed in zijn, tevreden zijn en plezier hebben in het werk. Je wilt aantrekkelijk zijn voor nieuwe medewerkers waardoor jij je vacatures snel invult. Een organisatie met een laag verloop en laag ziekteverzuim en waar goede bedrijfsresultaten worden behaald.

Hoe mooi is het om dit voor elkaar te krijgen? Dat jij precies weet wat je moet doen (of laten)? 

Door middel van Coaching & Advies ondersteunt Anouschka de ontwikkeling naar een werkomgeving waarin medewerkers maximaal gebruik kunnen maken van hun eigen kwaliteiten en talenten. Wij helpen je om stappen te zetten in de focusgebieden die belangrijk zijn voor jouw organisatie. Zo verbeter je zelf, efficiënt, doelgericht en op een praktische wijze je HRM met aandacht voor je medewerkers en je organisatie. 

Al meer dan 10 jaar werk ik nauw samen met directeuren en ondernemers en kijk in nauw mee met bedrijfsprocessen en de bedrijfsvoering. Ik zie niet alleen wat er in het bedrijf gebeurd, maar ook wat er in de directiekamers gebeurt. Ik herken daardoor als geen ander de frustraties en de uitdagingen waarmee een ondernemer dagelijks te maken heeft en welke invloed dat heeft op de medewerkers in een organisatie. Deze ervaring en het onderzoek dat ik heb gedaan naar succesvolle werkgevers hebben ervoor gezorgd dat ik ondernemers verder kan helpen bij de groei van hun onderneming en daarin ook de kwaliteiten van het personeel meeneem. Zodat uiteindelijk iedereen met plezier naar zijn werk gaat en er alles uithaalt wat er in zit. Of je nu directeur bent of leerling.

De klant

Met de menselijke maat waarmee mkb’ers ondernemen, hebben zij een sterke troef in handen. Het mkb staat immers voor minder regels, korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatief. Bedrijven in het MKB kunnen dan ook bij uitstel tegemoet komen aan de wensen van de moderne werknemer: deze wil graag zoveel mogelijk zelf invulling geven aan zijn of haar functie, over allerlei zaken meedenken en snel verantwoordelijkheid nemen.

Voor mkb-bedrijven is het dan de kunst om de kracht van hun ‘mkb-dna‘ ten volle tot uiting te laten komen en tegelijk op onderdelen het HR-vak te professionaliseren. Wat dat laatste betreft valt er onmiskenbaar veel te leren van grote organisaties. Ze beschikken vaak over de nieuwste inzichten. Handige tools, testen en meetinstrumenten zien daar meestal als eerste het daglicht. Ons advies is dan ook: profiteer van hun hoogwaardige kennis, maar imiteer het grootbedrijf niet. Bewaak de eigenheid van je eigen bedrijf. Haal op een slimme manier de kennis in huis die je nodig hebt om succesvol te blijven. Huur Trubkin HRM Coaching & Advies in!

Herken jij je in het volgende?

  • Merk jij ook dat de wereld van HRM en organisaties aan het veranderen is? Dat de oude manieren om personeelsbeleid te voeren, niet meer zo goed werken?
  • Je ziet groeikansen voor je organisatie maar weet niet waar je moet beginnen: waar vind je goede medewerkers? Welk type mensen heb je nodig? Hoe stel je aantrekkelijke vacatures op en voer je vervolgens goede sollicitatiegesprekken?
  • Je krijgt van je werkgever de kans om P&O/HRM zaken op te pakken maar waar moet je beginnen en wat komt er bij kijken?
  • Je bent ondernemers en hebt inmiddels veel medewerkers in dienst, je weet dat je je personeelsbeleid moet professionaliseren maar welke stappen moet je zetten, welke focusgebieden zijn belangrijk en hoe pak je dit praktisch aan?
  • Je weet dat medewerker het belangrijkste kapitaal van je organisatie zijn maar op welke manier ga je om met dit kapitaal, hoe kun je goede medewerkers behouden en verder ontwikkelen?
  • De organisatie is toe aan een professionaliseringsslag
  • Medewerkers vragen om meer aandacht en een betere structuur en je vraagt je af hoe je dat moet organiseren en waar je aan moet denken? 

Wil jij je HRM-beleid verbeteren en een soepeler lopende organisatie? Meer aandacht voor medewerkers, een hogere medewerkerstevredenheid en daardoor meer uit je medewerkers en organisatie halen? Herken jij je in mijn aanpak? Ik doe niets liever dan ondernemers en medewerkers helpen hun passie te vinden en ze te inspireren en te motiveren.

Bel me voor een gratis kennismakingsgesprek op tel. 06 - 23 44 06 72.